18 let Radia Ga-Ga

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 14-04-2008

Tagged Under : , ,

Radio Ga Ga je edina oddaja na Radiu Slovenija, ki je vredna poslušanja. Ker v petek dopoldne praviloma nimam časa, jo redno spremljam preko Podcasta. Občudujem prav vse, ki ustvarjajo oddajo oz. so jo ustvarjali v preteklosti.

Ta petek je poteklo natanko 18 let od prve oddaje, zato sem poklical Godlerja, če lahko pridem malo svetit, kako stvar poteka. Že prejšnji teden sem v Medvodah “v živo” spoznal celotno ekipo, tokrat pa sem jih gledal kar v studiu.

Tokratna oddaja je bila prva v 18-ih letih, ki je (vsaj približno) potekala po scenariju. Bistvo je bilo predstaviti vsa obdobja gagaja, kdaj je kdo prišel in kaj je le-ta doprinesel.

Od zdajšnje ekipe je (razen Hribarja, ki je stvar začel) prvi prišel Jure Mastnak z imitiranjem Ališiča, Bučarja, Klemenčiča in še nekaterih. Naslednja je bila Jasna Kuljaj z imitiranjem Helene. Medtem, ko je Mastnak vztrajno dodajal like (in jih še dodaja), je Jasna ostala le pri Heleni.

Za njo je prišel Marjan Šarec z imitiranjem Raca, Krivica, Mateja, ter like zalo hitro tudi dodajal. Mislim, da ima Šarec največ likov v trenutni ekipi, najbolj prepoznaven pa je z likom Serpentinška.

Nato sta skupaj prišla (sošolca v srednji šoli) Tilen Artač in Jure Godler, vsak s svojimi, precej dodelanimi liki. Godler se je osredotočil bolj na tujce (Bush, Blair, Bean…), Artač pa na domače (Podobnik, Svetlana,…).

Zadnji se je ekipi pridružil Klemen Slakonja z imitiranjem glasbenikov. Najbolj znana njegova stvaritev je komad Meja / Granica, ki je (tudi po moji zaslugi) postala YouTube zvezda.

Skratka bilo je fino, upam, da te oddaje nikoli ne skinejo z radia. Še galerija.

Comments:

11 Responses to “18 let Radia Ga-Ga”