Apple novosti

Filed Under (Apple, Ostalo, Računalništvo) by MR Foto on 11-06-2007

Apple preseneča. Ponovno. Že zjutraj sem na Jonasovem Futru bral o govoricah, da Safari prihaja na Winse. Odmahnil sem z roko.

Prejle pa me Sage opozori na novosti v Apple Hot News. V oči mi takoj skočita dve PR novici: Apple Introduces Safari for Windows in Apple Unveils Near Final Mac OS X Leopard. Prenove je bil deležen tudi cel Apple portal.

Safari ima kar precej novosti, med katerimi velja izpostaviti SnapBack, ki nas vrne na zadnje internetno iskanje, ne glede na to, kako daleč naprej smo klikali na linke.

Za Leoparda sem sicer vedel, vedel sem tudi približno kaj vse bo nudil, vendar kaj takega nisem pričakoval. Novosti je ogromno, izpostavil bom samo nekatere:
– Desktop in Dock sta sedaj nekoliko bolj 3D, Menu je transparenten. Novost so Stacki (zbirke?), kjer lahko v eno ikonco v Docku združimo več oken/datotek in enostavno dostopamo do njih. Film.
– Finder ima prenovljen Sidebar, ki spominja na tistega iz iTunes. Ima popolnoma nov pogled, prav tako iz iTunes – Cover Flow, v katerem lahko gledamo filme ali listamo po datotekah, po zaslugi novega Quick Looka. Prenove je bil deležen Spotlight, ki bo deloval z boolean operatorji (and,or,..). Film.
– Prej omenjeni Quick Look je zadevica za hitro pregledovanje vseh vrst dokumentov – doc, xls, pdf, filmi,… Film.
– In pa za konec še dolgo pogrešana virtualna namizja, tokrat poimenovana Spaces. Kaj veliko tukaj ni povedati, venddar smo lahko prepričani, da bodo v Mac OS delovala bolje kot v kateremkoli okolju do sedaj. Film.
Vse in še več o Leopardu.

Nestrpno čakamo oktober in upamo, da Leoparda ne bodo ponovno zakasnili.

Comments:

One Response to “Apple novosti”