15 let Impro lige

Filed Under (Fotografija, Impro liga) by MR Foto on 30-11-2008

Tagged Under :

Napo posluša sodnike iz Guinnessa o novem rekordu

Napo posluša sodnike iz Guinnessa o novem rekordu

Davnega leta 1993, natančneje 21. septembra, je Andrej Rozman – Roza v reviji M’zin izdal Obznano, ki je za vedno spremenila dojemanje teatra v Sloveniji. V njej je namreč pozval različne skupine, da se pridružijo Gledališču Ane Monro v improvizacijskem tekmovanju. Odziv prijavljenih ekip je bil dober, odziv občinstva še boljši in 29. novembra 1993, na bivši dan republike, je bila ob polni luni odigrana prva tekma Impro lige med ekipama GAM in GILŠ – NASA kabinet.

Desetletje in pol kasneje Impro liga še vedno živi in še vedno privablja tako veliko število improvizatorjev, kot tudi gledalcev z različnih koncev Slovenije. Ob tem trenutku je seveda prav, da se spomnimo in poklonimo začetkom projekta.

Tako sta se včeraj, 29. novembra 2008, ob 20. uri v KUD-u France Prešeren v prijateljski tekmi pomerili ekipi Generacije 1993 in Generacije 2008. Prvo so zastopali Andrej Rozman – Roza, Goro Osojnik (oba GAM), Tomaž Lapajne Dekleva, Goran Završnik (oba Piloti), Irena Strelec (MASH) in Andrej Bergant (RŠ), slednje pa Miha Brajnik (Merlene Ottey Project), Jaka Šubic, Vanči Žorž (oba Žahod Šever), Luka Korenčič (A ješ kavo, a veš kao…), Peter Frankl (Kositi) in Barbara Ribnikar (Voknvofnej), predstavo pa je povezoval večni Boštjan Napotnik – Napo, znan kot glas Top Shopa, zadnje čase pa tudi kot kuhar v Desetki.

Tekma ni bila nič kaj prijateljska – tako mladi, kot stari, so stvar vzeli zelo resno, svoje pa je dodalo še mešano ocenjevanje (malo z zastavicami, malo z ocenami) ter jokerja, ki sta podvojila št. točk v disciplini, na katero sta skupini stavili pred začetkom tekme. Na koncu so jo bolje odnesli mladi s 36,2 proti 34,2, kar je v bistvu tudi dokaz, da se je Impro liga v 15-ih letih razvila v pravo smer. Potek tekme pa si lahko pogledate v galeriji.

Pa vse najboljše, liga!

Comments:

Comments are closed.