Microsoft podeljuje 245€

Filed Under (Ostalo, Računalništvo) by MR Foto on 30-10-2007

OK, kaj za vraga1 se dogaja danes? Se je ljudem čisto odtrgalo ali kaj. Saj se je dogajalo kakšnih 5 let nazaj, da je še kdo nasedel na tiste fore da bo Microsoft, AOL ali kdorkoli plačal ne vem koliko denarja, če pošlješ e-mail naprej. Očitno je bila samo moja presoja, da ljudje temu ne nasedajo več, oz. da že po prvih dveh besedah e-maila vejo, da gre za nateg…OČITNO NE!!!

Danes sem dobil že 15-i mail z isto vsebino in zdajle mi je pa prekipelo. Folk, prosim, prosim, razmišljajte z lastno glavo. Imate jo za mišljenje, ne zato, ker na njej poganjajo lasje in jo lahko peljete k frizerju in nato razkazujete po cityparku.

Če ste eden izmed tistih srečnežev, ki maila niste dobili, naj prilepim odsek le-tega:

V normalnih okoliščinah takih mailov ne posredujem naprej, a to pismo sem prejel od dobrega prijatelja, ki je advokat in se mi zdi zanimiva priložnost. Če on pravi, da to deluje, potem mu verjamem. V vsakem primeru ne moreš nič izgubiti.

Sem advokat in poznam zakone. To drži, kot pribito. Ne zavajajte se, podjetji AOL in Intel se zavedata obljube sodišča in miljonskim odškodninskim zahtevam, kot se je to nedolgo tega zgodilo med pojetjema PEPSI COLA in podjetjem General Electric. Dragi prijatelji, ta mail ne smatrajte za neumno potegavščino. Bill Gates zdaj deli svoje premoženje. V kolkor ne boste reagirali zdaj, vam bo morda kasneje žal. Windows je še vedno najpogosteje rabljeni program. Microsoft in AOL spremljata po tem e-mailu poslano vsebino (e-mail beta test). V kolikor ta e-mail pošljete prijateljem, znancem, potem Microsoft 2 tedna sledi temu e-mailu. Za vsako osebo, kateri ste poslali ta e-mail plača Microsoft 245 EUR-ov. Za vsako osebo, kateri ste poslali e-mail in bo ta oseba posredovala ta e-mail naprej plačajo dodatnih 243 EUR-ov, za tretjo osebo, ki prejme to sporočilo pa plača Microsoft 241 EUR-ov. Po dveh tednih ti bo Microsoft poslal pismo, v katerem te bo prosil za potrditev tvojega poštnega naslova, nakar ti bo poslal ček.

Jaz sem to smatral za prevaro, vendar me je Microsoft dva tedna po tem, ko sem prejel in posredoval naprej ta e-mail prosil za naslov in mi poslal ček v vrednosti 24.800 EUR-ov. Čimprej odgovorite na ta e-mail, dokler še traja test kajti, če se vam ponudi priložnost jo je potrebno izkoristiti. Za Bila Gatesa je ta izdatek le reklama. Prosim pošljite ta e-mail čimveč prijateljem, znancem. Najmanj 1.000 EUR-ov bi morali dobiti. Nebi vam posredovali ta E-mail v kolikor nebi imeli koristi tudi mi.

Kako, kako, kako lahko sploh kdo nasede temu, razen 100 let stare babice, ki je prvič zagledala monitor, na kateremu se, ne ve kako, kažejo tudi črke, ki jih zna prebrati. Da ne omenjam, da je v tem mailu najmanj 100 s slepim očesom vidnih slovničnih napak, ki samo kažejo na to, da je bil mail najbrž računalniško preveden. Če že verjamete, da bi Microsoft lahko sledil mailom, vas nič ne skrbi za vašo zasebnost?

Bolje, da takoj zaključim s tem pisanjem, ker sem skrajno živčen. God help them…

  1. WTF se boljše sliši, ane? 😀 []

Comments:

28 Responses to “Microsoft podeljuje 245€”