Slovenski Alpski Maraton – SAM 2007

Filed Under (Fotografija, Šport) by MR Foto on 10-09-2007

Tagged Under : , ,

7. SAM je uspešno pod streho. Letos smo imeli prvič skorajda zimske razmere, saj je tri dni pred tekmo nad Kofcami zapadlo do 40 cm snega. Na dan tekme je bilo lepo in sončno, zaradi česar se je sneg stopil in močno razmočil podlago, ter ustvaril izredno težke pogoje za tek.

Na 50 km tekmi je bil prvi na cilju domačin Goran Kuhar, drugi je bil Martin Andrejčič, tretji pa Američan z italijanskim priimkom Franceschini Fausto. Med ženskami je slavila Stearns Annabelle iz Velike Britanije, pred našo Marinko Lapanja in domačinko Simono Trobec.

Na 35 km razdalji s štartom v Tržiču je bil prvi “doma” Nejc Kuhar iz Kokre, drugi je bil Mirko Janjatovič , tretji pa Bogdan Primožič. Med ženskami je najboljši čas in rekord proge (kljub težkim razmeram) postavila Dolenjka Mateja Šuštaršič, druga je bila Gorenjka Špela Novak, tretja pa Štajerka Zinka Balant.

Hkrati je seveda potekal tudi 10 km tek okrog jezera na Jezerskem, kjer pa razen množične udeležbe ni bilo nič posebnega.

Ker sem večer pred tekmo prebil na Noči Radia Belvi, sem bil deležen bolj malo spanja in sem ga moral nadoknaditi s kofeinom. Čez dan sem ga zaužil kar okoli 200mg, zaradi česar dolgujem zahvalo hostesama Red Bulla in pa stojnici MaXXimum.

Večina, od preko 300 tekmovalcev, je odhajala z Jezerskega z lepimi vtisi, čeprav pa z blatnimi copati. Nasvidenje na 8. SAMu 2008!

Dodatek: Rezultati, galerije in pa film.

Comments:

Comments are closed.