Labodja družina nad konje

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 05-07-2008

Labod brani malčke pred konjem

Po včerajšnjem Blogorola partee-ju danes zjutraj kar nisem mogel verjeti svojim očem, ko me je mami poklicala, da gre čez naš travnik labodja družina. Hitro pograbim 70-200 in ga (med metanjem copatov z nog) šraufam gor in začnem škljocat, kot da ne bi imel vseh pik.

Kmalu sem poštekal, da gredo zelo počasi, ter da se bodo obrnili nazaj. Hitro tečem ven, obujem najprej papuče, nato se spomnim, kako agresivni so labodi, zato kaj hitro papuče zamenjam za Adidaske in šibam na “cesto”1.

Vidim, da gre pravzaprav za labodjo družino s štirimi potomci – 2 bela in 2 siva. Sicer ne vem kaj dosti o labodih, vendar mislim, da se tako ločita spola pri mladičkih… Ko so me zagledali, so krenili s poti, proti naši hiši.

Ravno v tem času pa so se naši sosedi odločili malo sprehoditi konje v spremstvu dveh psov. Seveda moraš biti malo za luno, da se spraviš iti po cesti mimo labodov, ki res slavijo po svoji agresivnosti, še posebej, kadar ščitijo svoje mladiče.

Zgodilo se je pričakovano, psa sta stekla proti labodoma, tadva pa sta skočila v zrak in razširila svoja krila in totalno prestrašila kužka. Ne glede na to, so tisti na konjih še vedno hoteli iti mimo, tokrat pa se je labod spravil nad konja, ki se je res konkretno prestrašil in kaj hitro obrnil proti svojemu hlevu.

Sicer nisem fotograf za v naravo (kar se vidi po kvaliteti fotk), vendar sem se vseeno odločil tole objaviti, ker je bilo res zelo razburljivo.

Celotna zgodba še v obliki fotografij pa je v galeriji.

  1. O obupni cestni infrastrukturi pri nas tokrat ne bi zgubljal besed []

Comments:

10 Responses to “Labodja družina nad konje”