Zaključek Majskih iger

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 22-05-2008

Tagged Under :

Včeraj so s koncertom za Bežigradom končali letošnje Majske igre. Majske igre so festival podoben Kranjskemu Tednu mladih, le da se odvijajo v Ljubljani, trajajo kar 3 tedne, gostijo veliko dobrih glasbenikov in, da jih organizira Študentski svet stanovalcev. Zame najpomembnejša razlika letos (v primerjavi s TM) pa so akreditacije – le te so za vse fotografe enake in omogočajo vsem enako in so brez popolnoma brezzveznih omejitev.

Tako sva lahko s Slabetom pofotkala Divji veter, odšla na kavo, se vrnila malo pred zaključkom Leaf Fat-ov, ter še vedno lahko povsem normalno fotkala.

Liffeti so navdušili precej velik del občinstva glede na to, da so pri nas (še vedno) precej neznani med standardnimi obiskovalci takih prireditev.

Potem pa so prišli Dan D in the crowd goes wild. Definitivno je to edina slovenska skupina, ki lahko s 4, 9 in 11 let starimi komadi raztopi publiko in od nje doživi tak močen feedback. V primerjavi z lanskimi koncerti zdaj končno malo spreminjajo playlisto, vendar so le-te še vedno precej enake. Kot pravi star pregovor: “Ne menjaj konja, ki zmaguje.”.

Za njimi so prišli Kingston, ki so pravzaprav podoben fenomen, le da ti vsako leto naredijo rmx komada prejšnjega leta z drugim tekstom in si tako spet zagarantirajo #1 poletni hit. Vendar so nastopi tako Dan D, kot Kingston izvrstni, kar privlači tako maso gledalcev, kot smo jo lahko videli včeraj.

Skratka super zaključek Majskih iger, res da na nekoliko neprimernem prostoru (med 4 bloki – echo nabijal z vseh strani), ampak kljub temu. Čakamo prihodnje leto 🙂

Galerija.

Comments:

5 Responses to “Zaključek Majskih iger”