LEELOOJAMAiS – Country Club Music

Filed Under (Ostalo) by MR Foto on 05-09-2007

Tagged Under : ,

Pa smo jo dočakali. Tretjo plato od LEELOOJAMAiS namreč. Leta 2001 so samo nežno potipali slovensko sceno s “Pod Vplivom”, leta 2004 pa so z odličnim albumom “neXtasy” postali en bolj pomembnih bendov v Sloveniji. Lani jih je zapustila pevka Lara in govorice o razpadu skupine so se začele širiti kot blisk. Vendar pa se fantje niso vdali – poiskali so novo pevko, se za dobre pol leta zaprli v studio in naredili nov presežek – “Country Club Music“.

Album že na prvi pogled stopi v oči z zaokroženo CD škatlico, ki vsebuje bleščečo kartonasto knjižico in notranjost. LLJ delajo glasbo, ki potrebuje nekaj časa, da se usede v uho, zato po prvih parih poslušanjih sploh ne dojameš glasbe. Ko slišiš komad večkrat ti postane všeč, ko ga slišiš še večkrat se vanj zaljubiš. Efekt je ravno obraten, kot pri večini slovenske pop glasbe, ki se vrti na radijih.

Naslov novega albuma nima nobene zveze s kakšno kavbojko, ampak je nadaljevanje (zdaj že) tipičnega LLJ stila, ki je prejel energijsko nadgradnjo. Na trenutke se v komadih sliši podobnost z nekaterimi tujimi R&B komadi, vendar ne toliko, da bi lahko s katerim koli komadom direktno povezali. Glasba je odlična za klubska plesišča, tako slovenska, kot tuja, saj je približno polovica komadov v angleškem jeziku. Christine ima namreč zelo dobro angleško izgovorjavo, zaradi česar bi komade z lahkoto pripisali kakšni tuji zvezdi namesto LLJ. Poleg Kristine je vokale prispevala tudi odlična beograjska pevka Aleksandra Kovač v pesmi Mi, ki, kot je običajno za takšna mednarodna sodelovanja, idealistično govori o podiranju meja.

Največ se je o tem albumu govorilo zaradi Kristine in tega, kako uspešno bo zamenjala Laro. Težko bi primerjali vokala, saj imata Lara in Kristina povsem različen stil, zaradi česar so tudi mnenja o njeni kvaliteti različna. Mene je (po nekajkratnem poslušanju) navdušila tako Kristina, kot celotna plata. Mislim, da so si LLJ s temle izdelkom zagarantirali številne nagrade in še nadaljnjih nekaj let predvajanja po radijih.

Leeloojamais3 Leeloojamais2 Leeloojamais4 Leeloojamais1

Comments:

13 Responses to “LEELOOJAMAiS – Country Club Music”