12 ur Kališča

Filed Under (Ostalo, Računalništvo, Šport) by MR Foto on 17-04-2007

Vsem (ne)rednim bralcem bloga se opravičujem za daljšo odsotnost. Razlogov je več, saj sem slikal, le objavljal nisem. Obljubim, da bom čim prej vse nadoknadil. Nameraval sem to storiti že med vikendom, vendar mi zaradi pomanjkanja časa ni uspelo.

Da obrazložim – v petek sem takoj po faxu letel na Kališče. Tam sem si pripravil še zadnje stvari za timing tekme 12 ur Kališča. Gre za tekmo, pri kateri tekmovalci tekmujejo, kdo bo večkrat v čim krajšem času prišel iz doline na Kališče, nazaj dol in spet gor,… Letos zaradi izredne vročine rekord ni padel, zmagal pa je Tomaž Iglič z 9-imi vzponi in časom 10:37:37.

Za tiste, ki še niste bili na Kališču, naj povem, da povprečen planinec samo za hojo NA Kališče porabi cirka uro in dvajset minut. Navzdol pride v eni uri, kar znese približno 2:20 samo za 1 vzpon. Ker povprečen planinec nima prav veliko kondicije, več kot 4 vzpone tudi slučajno ne bi naredil. Za primerjavo – zmagovalec tekmovanja gor-dol-gor, Nejc Kuhar, je za 2 vzpona potreboval samo 1:22:48. Nepredstavljivo.

No, celo soboto sem potem meril čas na Kališču, doma sem pa samo padel v posteljo. V nedeljo pa so me že navsezgodaj vrgli iz postlje in poslali fotkat birmo svoje sosede. Te stvari se, kot veste, zelo vlečejo, zato sem prišel domov okoli 6-ih zvečer, ob 8-ih pa sem že slikal improligaše v KUDu France Prešeren. Ob poznem prihodu domov pa lahko sklepate, koliko želje je bilo napisati post na blogu 😀

Comments:

Comments are closed.