Nick Oliveri @ Menza pri Koritu

Filed Under (Fotografija, Koncerti, Video) by MR Foto on 14-11-2009

Vedno glasni Nick

Vedno glasni Nick

Včeraj je v sklopu solo akustične turneje Death Acoustic v naše konce zopet prišel Nick Oliveri. Nazadnje smo ga pri nas lahko videli v Ortu pred tremi leti z eno od njegovih skupin Mondo Generator.

Death Acoustic uspešno poimenuje brutalen in sovražno nastrojen karakter glasbe, s katerim si je pridobil status zastrašujočega izobčenca. Nick ostaja brezkompromisen, angažiran in neposreden, kar še najbolje prezentira v lastni glasbi, na lastnih nastopih.

V takem poznavanju človeka sem se z željo, da mi podpiše moje slike izpred treh let, s strahom odpravil v zaodrje. Tam pa sem bil ob njegovi neizmerni prijaznosti povsem šokiran. Z veseljem mi je podpisal slike, rekli smo še par besed, nato pa sem se odpravil pod oder.

Kot gostje so najprej nastopili zmagovalci letošnjega YounGunZ natečaja, zagrebški stoner-grunge ambasadorji Cojones. Fantje so me zelo presenetili, saj so na odru res “žgali“, kot se zagre.

Za njimi pa je na oder stopil mož s kozjo bradico, ki smo ga vsi pričakovali. Prišel je skromno, s povsem prelepljeno akustično kitaro, v slabi minuti naredil tonsko in začel špilat’. Publiko, zbrano v Menzi pri Koritu, je Nick povsem navdušil. Komadi se v solo akustični izvedbi namreč slišijo naravnost izvrstno.

Še galerija in kratek filmček.

Comments:

2 Responses to “Nick Oliveri @ Menza pri Koritu”