Organon krade fotografije

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 18-05-2007

Kdo ve kolikokrat so se že moje fotografije pojavile v medijih brez moje vednosti. Kdaj bo tega konec? Nimajo pisci člankov in uredniki časopisov prav nobene slabe vesti, ko kradejo avtorsko zaščiteni material?

Danes sem čisto po naključju v roke dobil Organon (maj 07), ga na hitro prelistal, nakar sem opazil tole sliko (na levi izsek članka, tukaj original). Takoj sem vedel, da gre za mojo fotografijo, na hitro prebral po strani, če so kje navedli vir. Pazi, kaj piše: Foto: splet. SPLET!? To pomeni, da če daš nekaj na internet postane kar javna lastnina brez avtorskih pravic??? Po nadaljnjem pregledovanju časopisa sem našel še kar nekaj zaznamkov Foto: splet, kar pomeni, da so pokradli fotografije še mnogim drugim. To očitno počnejo vedno in jim je postala stalna praksa.

No, jaz se s tem ne strinjam in sem uredniku že poslal mail in upam, da se bova uspešno dogovorila, v nasprotnem primeru je on oz. pisec članka storilec kaznivega dejanja. Očitno ljudje še vedno ne vedo, da je kraja avtorskih pravic enaka običajni kraji – kriminal/prepovedano kaznivo dejanje…

Komentarji?

Comments:

7 Responses to “Organon krade fotografije”