SLO Reactorja ni več

Filed Under (Računalništvo) by MR Foto on 22-11-2008

Zadnji pogled na legendarni logotip

Zadnji pogled na legendarni logotip

Pri Hadu sem danes naletel na zelo žalostno vest, da je LordGreg po dobrih 5-ih letih zaprl eno največjih slovenskih spletnih skupnosti – SLO Reactor.

Zgodba SLO Reactorja je zelo dolga in izvira še iz časov izredno popularnega ShareReactor-ja. Slovenska različica je bila pravzaprav prva p2p stran v Sloveniji in takrat čez noč doživela nenormalen uspeh.

Žal pa ni trajalo dolgo, preden so se tudi na SR spravili pravniki in tako dosegli, da se je stran iz p2p strani spremenila v iNFO stran. Fantje so to vzeli za izziv in naredili povsem novo stran, nastala je nova skupnost, stran so jemali veliko bolj resno, množica uporabnikov pa je le še naraščala. Danes pa je LordGreg, veliki vodja / administrator / lastnik / avtor strani, odločil to skupnost ukiniti iz osebnih razlogov, saj je ne more več vzdrževati v taki meri, v kakršni bi jo rad.

Zakaj ta post na tem blogu? Ker sem si osebno izvajal veliko promocije preko slor, kar je prineslo veliko večjo obiskanost bloga in pa na dolgi rok veliko več stalnih bralcev, med katermi si mogoče tudi ti. Celotno število unikatnih obiskovalcev, ki je na moj blog v zadnjih 2-eh letih priletelo izključno s strani SR, je kar 15.318, kar je daleč največ med vsemi reffererji na moje strani.

Skratka ob tej novici sem se res zelo užalostil, saj ne poznam podobne skupnosti, kjer bi se počutil tako domače pisati o čemerkoli in kjer bi se lahko promoviral brez strahu, da bo moderator/admin zbrisal temo.

R.I.P. 😥

Comments:

4 Responses to “SLO Reactorja ni več”