Zaključni koncert 8. Študentske arene 2007

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 19-10-2007

Tagged Under :

Študentska arena je največja izobraževalno-sejemska prireditev za mlade v Sloveniji, ki v začetku študijskega leta na enem mestu ponudi številne aktivnosti v okviru izobraževanja, zaposlitve, kulture,… ter zabave. Začela se je 16.10., zaključila pa včeraj z velikim koncertom skupin Mosaic, Dan D, Šank Rock in Elvis Jackson.

Nekdo od organizatorjev se je spomnil “briljantne” ideje, da za vstop na prireditev potrebuješ zapestnico, ki se jo je dalo zastonj dobiti na določenih mestih, kamor naj bi študenti zahajali. Gre za podobno bedarijo, kot so jo izvajali na 35-letnici Vala 202, le da si tam letak lahko dobil pred dvorano.

Posledica tega je bila, da je veliko tistih, ki so imeli zapestnico, zaradi slabega vremena ostalo doma, tisti, ki pa so želeli na koncert, pa niso mogli, ker niso imeli zapestnice. Kaj se je zgodilo? Pred odrom praznina, zunaj pred vrati pa gruče zapestnic in koncerta željnih ljudi.

Sicer so se nekje po treh četrtinah koncerta spomnili razdeljevati zapestnice, tudi tistim pred ogrado, da se je vsaj malo bolj nafilalo. Na žalost je kar nekaj ljudi odšlo domov, ker niso dobili zapestnice, zaradi česar pa v dvorani ni bilo takega filinga, kot bi moral biti. Tistega idiota, ki mu je na misel šinila taka ideja, bi morali že danes vržti iz ŠOU v Ljubljani.

Koncert so otvorili Mosaic, ki so igrali pred skorajda prazno dvorano, vendar svoje delo opravili več kot odlično. Upam, da si dobijo kakšnega dobrega meneđerja, da se bodo večkrat pojavili na podobnih koncertih in v medijih.

Sledili so jim Dan D, ki pa me že resno dolgočasijo. Že večkrat sem napisal, da so njihovi nastopi vedno enaki, pa vendar se še ni nič spremenilo. Točno vem, katera bo naslednja pesem, kdaj bo prišel kitarist, kdaj bo zamenjal elektriko za akustiko, kakšne bodo luči ob komadu, skratka dolgčas. Naj že enkrat naredijo nekaj novega. Tudi če bo čisto zanič, dobijo mojo podporo, že za trud ob ustvarjanju nečesa novega.

Za Dan D so prišli Šank Rock, ki pa vedno dvignejo dvorano na noge. Standardno se jim je pridružil še 6 Pack Čukur, vendar so vseeno pustili zelo dober splošni vtis. Na koncu pa sem dočakal tiste, zaradi katerih sem sploh prišel – Elvis Jackson. Vrhunska skupina iz Wajdowšne, ki igra ska punk hard core reggae metal. Bere se čudno, sliši izvrstno. Fantje res vejo, kako narediti dober šov, kako zbuditi občinstvo, skratka na njihovem koncertu še mrtvec ne bi mogel biti pri miru.

Kljub incidentu z zapestnicami je koncert pustil odličen vtis, sploh zaradi Elvis Jacksonov. Za konec pa še galerija.

Comments:

7 Responses to “Zaključni koncert 8. Študentske arene 2007”