Panč – Festival stand-up komedije 2008 – 3. dan

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 18-08-2008

Tin Vodopivec obupava nad ženskami

Tin Vodopivec obupava nad ženskami

V petek začeti festival stand-up komedije Panč, so včeraj slavnostno zaključili z ustanovitvijo stand-up akademije Panč1.

Prvi je nastopil predstavnik B&B ShowaMiki Bubulj. Ker B&B Show spremljam že nekaj časa, tako v živo, kot na internetu, me ni pretirano nasmejal, saj sem vse fore že poznal.

Sledil je prvi gost iz Hrvaške – Domagoj Pintarič, ki je svoj nastop izvedel v hrvaščini. Razen tistih, ki niso razumeli hrvaško, smo vsi ostali krepavali ob res izvrstnem nastopu.

Za njim je prišel edini pravi Slovenec večera – Tin Vodopivec. Tudi Tinove fore sem vse že poznal iz raznih stendapov sem ter tja, tako da sem tudi pri njem se bolj smehljal, kot smejal.

Nato so organizatorji presenetili z veličastnim ognjemetom (OK, skoraj veličastnim), torto za prvi rojstni dan festivala, prejeli pa so tudi ček s strani glavnega sponzorja festivala – mimovrste.

Spet je bil na vrsti gost iz Hrvaške, tokrat ženskega spola – Marina Orsag. Tudi ona je nastopala v hrvaščini in tudi ona nas je močno nasmejala na račun moških, žensk in odnosov med njimi.

Festival je zaključil drugi del B&B Showa – Ranko Babič. Tudi on je v glavnem nastopal s skeči iz meni poznanega B&B Showa, zaradi česar mi tudi njegov nastop ni bil kaj pretirano poseben, razen nekaterih vložkov, ko se je med nastopom zmotil (in ga primeš od udzadi….mislm jo primeš, JO primeš…).

Festival se je torej zaključil, odziv je bil izreden, kar dokazuje le eno – stand-upa je v Sloveniji KREPKO premalo. Upajmo, da se bodo stvari z ustanovitvijo akademije začele premikati v pravo smer. Še galerija.

  1. Panč ni beseda kar tako, ampak ima pomen – panč je namreč slovenska izgovorjava angleške besede punch. Punch line pa v stand-upu pomeni tisti zadnji del skeča, ki mora res vžgati []

Comments:

One Response to “Panč – Festival stand-up komedije 2008 – 3. dan”