8. Žur z razlogom @ Maribor

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 28-11-2010

8. Žur z razlogom

Žur z razlogom je bil tokrat v Mariboru

Vsi še dobro pomnimo zadnji Žur z razlogom v Tivoliju, kjer sta kljub dežju ogromno množico zabavala Carl Cox in Umek. Včeraj, točno 3 mesece kasneje, pa se je Žur z razlogom prvič prestavil na Štajersko in sicer kar na Glavni trg v Mariboru.

Tokrat dežja ni bilo, a smo namesto njega imeli mraz. Delati prireditev na prostem v tem letnem času je, z izjemo novega leta, naravnost butasto. To se je pokazalo na obisku, ki je bil precej pod mojimi pričakovanji. Glavni trg je bil, do prihoda zvezd večera, praktično prazen.

Konkretno pri odlični skupini Rotor, ki se je po dolgem času spet združila, nas je bilo pod 50. Rotorjem so sledili avstrijski Bunny Lake, ki so s sabo pripeljali tudi cel avtobus avstrijskih fanov. Za njimi so prišli italijanski Did, ki so edina skupina, ki me je včeraj navdušila. Fantje res igrajo oz. bolje rečeno ustvarjajo zanimivo glasbo, ki bi jo težko žanrsko opredelil, a izpadlo je odlično.

Zadnji so bili zvezdniki večera – brooklynski MGMT. Čeprav je bilo pri njih najbolj polno, je polovica trga še vedno samevala. Fantje so se tega očitno ustrašili, zato so se, poleg inštrumentalnega playbacka, posluževali tudi nasnetega aplavza.

V galeriji pa njihov slik ne boste našli, saj smo morali fotografi podpisati dvostranski photo agreement, kjer mora njihov management odobriti fotke, preden jih lahko objavimo. Zaradi tako kretenskih pravil razmišljam, da tudi po odobritvi, fotk ne bi objavil, ker to je pa višek. Slikal sem že precej bolj pomembne in večje bande, kot MGMT, pa še nikoli nisem bil prisiljen v podpis česa takega. Abnormalno.

Bruc 06

Filed Under (Fotografija, Koncerti) by MR Foto on 07-12-2006

Tagged Under : , ,

No pa smo dočakali brucovanje še v Ljubljani.Organizatorji so poskrbeli praktično za vse glasbene okuse. Dogajalo se je kar na treh (3) odrih.

Na prvem so nastopali Avven, Kocka, Slon in Sadež, Mi 2, Kingston ter Turbo Angels, na drugem Tribute to love, Nude, Gušti in Polona, Dan D ter Kut gas, na tretjem pa se je vrtela električna glasba (začelo se je s house-om, potem pa je šlo počasi proti pravemu hardcore-u).

Začelo se je počasi, Avven so igrali pred praktično prazno dvorano, prav tako Tribute to Love, potem pa se je počasi začelo polniti. Okrog 9ih je bilo že precej polno in gibanje med dvoranami je postalo močno oteženo. Po nastopu Guštija in Polone sta Slon in Sadež izbrala še naj Bruca in naj Brucko. Tekmovanje za ta časten naziv je bilo zelo zanimivo, saj so prijavljeni najprej tekmovali v hitrostnem pitju, nato pa se je najboljša ekipa pomerila med sabo (po spolu). Punce so morale odgovarjati na zelo zahtevna vprašanja (V katerem mestu se nahaja Ljubljanska Univerza), fantje pa so se morali pomeriti s kvazi-karatejko.

Na splošno je bil dogodek odlično organiziran, še posebno bi pohvalil zadnjo ekipo na elektro odru – Rotor, saj so izvrstno mixali glasbo, tako, da je še mene čisto potegnilo noter, čeprav načeloma ne maram take glasbe. Fantje so ga res “žgali”. Pa še slike.