Otvoritev sezone StendAp @ KUD FP

Filed Under (Fotografija) by MR Foto on 26-10-2009

Šarić imitira želvo

Šarić imitira želvo

Z včerajšnjim dnem, so v KUDu France Prešeren otvorili letošnjo StendAp sezono. Z obljubo, dam bom slišal povsem nov in prenovljen program, sem z navdušenjem poklical Vida in si nekj urc kasneje priboril sedež v prvi vrsti.

Prvi je začel open-micer Martin, ki je sicer dolgo pripravljal foro, vendar je bila tega potem skoraj vredna. Definitivno dober nastop za open-micerja.

Naslednji je bil prvi “tazaresni” in sicer Sašo Stare. Sašo je pripravil precej odličnega materiala. Nekaj ga je sicer še “rough on the edges”, ampak nasplošno pa gre za zelo dobre fore, večina jih je celo njegovih najboljših doslej.

Drugi je bil na vrsti gostitelj in povezovalec večera – Vid Valič.Tudi Valič je predstavil vrhunskih repertoar. Mogoče je bilo malo preveč šovinističnih for, but thats just the way he does it.

Zadnji je bil na vrsti Ivan Šarić. Za Ivana sem tako ali tako vedel, da me ne more razočarati in kaj drugega kot salve smeha, sploh nisem pričakoval. Kakšna fora sicer še rabi malo dodelave, ampak učinek na publiko je bil jasen- gromozanski krohot.

Če je otvoritev vsaj malenkostn napoved sezone, potem bomo letos gledali same izvrstne predstave. Galerija.

Impro liga v Kamniku

Filed Under (Fotografija, Impro liga) by MR Foto on 14-01-2009

Tagged Under :

Sem pa tja pa take fore

Impro liga je novo leto začela na terenu – KUD France Prešeren je namreč v poteku prenove, zaradi česar je bilo potrebno predstave outsourcati.

Prva predstava iz tega niza se je zgodila v Domu Kulture Kamnik, med seboj pa sta se pomerili ekipi Sem pa tja pa take fore in Žahod Šever. Da pa ne bi bili Ljubljančani preveč prikrajšani, je ekipa Impro lige za vse tudi organizirala brezplačni prevoz KUD FP – DKK – KUD FP.

Že takoj po prihodu v Kamnik smo bili redni obiskovalci Impro tekem kar malo šokirani, kako fancy je vse skupaj – sedežni red, garderoba, lepo oblečeni dami, ki spuščata v dvorano, ogromna lepa dvorana, udobni stoli,…, skratka čisto drug svet, kot smo ga vajeni.

Predstava je bila tudi v Kamniku razprodana, pa čeprav gre v tukajšnjo dvorano kar 3-krat več ljudi, kot v KUD. Nekaj so k temu pripomogli plakati, ki so bili razobešeni po Kamniku, precej pa prepoznavnost Impro lige, ki zadnja leta, zahvaljujoč močni, vztrajni in požrtvovalni ekipi, močno narašča.

Tokratni moderator je bil Jure Karas, ki je postregel kar z nekaj lokalno prilagojenimi forami (Tuhinjska dolina ipd.), ki so na tamkajšnji publiki seveda vžgale na polno. Nasploh je bila tekma precej napeta, saj se do zadnje discipline praktično ni vedelo kdo bo zmagovalec, a na koncu so vseeno zmagali šolajoči se igralci s pravnikom – Sem pa tja pa take fore z minimalno prednostjo 8:7.

Še galerija.