Trans Slovenija Winter Edition

Filed Under (Fotografija, Šport) by MR Foto on 15-02-2010

Lojze Primožič

Zmagovalec Lojze Primožič na cilju zadnje etape

Kot nekateri že veste, sem bil v preteklih dneh zadolžen za fotografiranje zimske variante teka čez Slovenijo, enostavno poimenovanega Trans Slovenija Winter Edition.

Prav tako pa sem, kot na lanski poletni tekmi, tudi tokrat skrbel še za dvojezično spletno stran. Za vse to sem bil med drugim nagrajen z nazivom sponzorja, kar se je lahko videlo tudi na organizatorskih softshellih.

Na hitro, kaj Trans Slovenija sploh je – gre za ultramaratonski tek po Sloveniji. Poleti se teče po daljši diagonali Hodoš – Piran, pozimi pa po krajši Rateče – Obrežje. Vse, od ideje do izvedbe, je v glavnem “maslo” glavnega organizatorja Iztoka Bolteza, ki si vsako leto postavi nek nov izziv. Med pretekle denimo sodijo Slovenski Alpski Maraton – SAM, JošTek, štafetni tek na Storžič, Boltez & BF Goodrich Offroad,…

Občutkov je enostavno preveč, da bi jih strnil v ta post. Gledati vse tekače, kako se z nasmehom na obrazu spopadajo z 220km dolgo preizkušnjo, je naravnost neverjetno.

Še najbolj me je navdahnil Šved Gunnar Nilsson, ki je sključeno ter z mnogimi problemi komaj hodil, pa je vseeno zmogel prav vse premnoge korake od štarta do cilja vsake etape.

Čeprav so na taki tekmi vsi, ki z njo opravijo, zmagovalci, pa so vseeno tisti, ki na cilj pridejo hitreje od ostalih, še večji zmagovalci, zato smo seveda vodili tudi rezultate.

Fotk je ogromno, filmčki pa so štirje, po en na etapo. Da ne bom podvajal vsebin, bom le ponudil povezave: 1. etapa, 2. etapa, 3. etapa, ter 4. etapa.

Skratka občutki po spremljanju takšne tekme so fenomenalni, človek mora to res videti v živo, da se lahko “nafila” z vso to pozitivo, ki jo te tekači oddajajo.

Slovenski Alpski Maraton – SAM 2007

Filed Under (Fotografija, Šport) by MR Foto on 10-09-2007

Tagged Under : , ,

7. SAM je uspešno pod streho. Letos smo imeli prvič skorajda zimske razmere, saj je tri dni pred tekmo nad Kofcami zapadlo do 40 cm snega. Na dan tekme je bilo lepo in sončno, zaradi česar se je sneg stopil in močno razmočil podlago, ter ustvaril izredno težke pogoje za tek.

Na 50 km tekmi je bil prvi na cilju domačin Goran Kuhar, drugi je bil Martin Andrejčič, tretji pa Američan z italijanskim priimkom Franceschini Fausto. Med ženskami je slavila Stearns Annabelle iz Velike Britanije, pred našo Marinko Lapanja in domačinko Simono Trobec.

Na 35 km razdalji s štartom v Tržiču je bil prvi “doma” Nejc Kuhar iz Kokre, drugi je bil Mirko Janjatovič , tretji pa Bogdan Primožič. Med ženskami je najboljši čas in rekord proge (kljub težkim razmeram) postavila Dolenjka Mateja Šuštaršič, druga je bila Gorenjka Špela Novak, tretja pa Štajerka Zinka Balant.

Hkrati je seveda potekal tudi 10 km tek okrog jezera na Jezerskem, kjer pa razen množične udeležbe ni bilo nič posebnega.

Ker sem večer pred tekmo prebil na Noči Radia Belvi, sem bil deležen bolj malo spanja in sem ga moral nadoknaditi s kofeinom. Čez dan sem ga zaužil kar okoli 200mg, zaradi česar dolgujem zahvalo hostesama Red Bulla in pa stojnici MaXXimum.

Večina, od preko 300 tekmovalcev, je odhajala z Jezerskega z lepimi vtisi, čeprav pa z blatnimi copati. Nasvidenje na 8. SAMu 2008!

Dodatek: Rezultati, galerije in pa film.

Boltez off-road filmi

Filed Under (Ostalo, Šport, Video) by MR Foto on 12-03-2007

Tagged Under : , ,

Evo, prišel sem do posnetkov, ki so se predvajali v živo na RTV slo v sobotnem vrtiljaku.

Prvo oglašanje.

Drugo oglašanje.

Ogled proge.

Boltez & BF Goodrich off-road 2007

Filed Under (Fotografija, Ostalo, Šport) by MR Foto on 11-03-2007

Tagged Under : , ,

Prekrasen (off-road) dan je za nami. Polno sonca, blata, terencev, izpušnih plinov, fotografov, občinstva, skratka vse živo. Čez cel dan smo imeli prekrasno vreme, proga je bila nora, tako za soft, kot za hard preizkušnjo. Prireditev so prenašali tudi na nacionalki, in sicer 2-krat v živo in enkrat posnetek. Ko dobim, objavim.

Naredil sem veliko preveč slik, zato je trajalo kar nekaj časa, da sem izbral slike. Tisti, ki me poznate, veste, da je moj največji sovražnik pri fotografiranju ravno izbiranje fotk. Ne morem realno izbrati 50 fotk iz več kot 800-ih. Zato sem izbiral bolj na blef, s poudarkom na zanimivosti fotografije, bolj kot na kvaliteti. Izbor slik.

Vsem, ki vas včeraj ni bilo, je lahko žal do konca življenja 🙂

Boltez & BF Goodrich off-road 2007

Filed Under (Fotografija, Ostalo, Šport) by MR Foto on 16-02-2007

Tagged Under : , ,

V soboto, 10. marca 2007, bo v gramoznici Bistrica pri Naklem že četrtič potekalo offroad tekmovanje in testiranje terenskih vozil in terenskih pnevmatik.

Obiskovalci prireditve bodo ob strokovnem vodstvu inštruktorjev terenske vožnje lahko sami preizkusili čare terenske vožnje. Letos bodo za ta namen na voljo vrhunsko terensko vozilo Audi Q7 in dva Volkswagna Tuarega.

Od lani nova lokacija prireditve v gramoznici Bistrica se je izkazala za odlično. Pregled nad tekmovališčem je za obiskovalce izjemen in hkrati je mogoče spremljati obe offroad tekmovanji v prijetnem vzdušju, za katerega skrbi povezovalec prireditve Kondi Pižorn.

Letos prvič bosta za državno prvenstvo v offroadu šteli tako spretnostna, kot tudi hard preizkušnja. Za razliko od tehnično zelo zahtevnega hard tekmovanja (ki je za ogled posebej atraktiven, a se ga lahko udeležijo le lastniki za ta namen predelanih terenskih vozil) želimo vse lastnike terencev povabiti k udeležbi spretnostne preizkušnje. Proga bo pripravljena tako, da bodo z njo zmogli tudi tisti lastniki terenskih vozil, ki se tekmovanja udeležujejo prvič in njihovo vozilo ne premore naprav, katere so sicer značilne za taka vozila (blokade diferencialov itd).

Na prireditvi bo poskrbljeno za prehrano, pijačo in spremljajoče aktivnosti, kot na primer možnost voženj s šestkolesniki, v primeru lepega vremena možnost dviga z balonom in udeležba drugih atraktivnih spremljajočih dogodkih.

Vstop bo za obiskovalce brezplačen in prav tako vožnje s terenskimi vozili v spremstvu inštruktorjev, za katere se bodo lahko prijavili na sami prireditvi. Pogoj za vožnjo s Audijem Q7 ali VW Tuaregom je veljavno vozniško dovoljenje in eno leto vozniških izkušenj.

Vabljeni vsi željni adrenalina, ali izredno “hudih” slik. Lani je bilo takole. Akreditirati se ni potrebno, samo pridete in fotkate, stvar je ogromna. Lahko pa me poiščete, pa gremo na en pir. Skratka, blata bo ful, terencev tudi, pa še s Q7, se boste lahko peljali 😛

Vabljeni!

P.S.: Še PRESS sporočilo.